Younglink: No Farmers No Food

Younglink: No Farmers No Food

YoungLink gaat de boer op

Centraal Station Groningen
7-09-16, 12:00 - 18:00
×Inschrijven is niet meer mogelijk, de deadline is verstreken op 7-09-16, 17:00.

No Farmers No Food
Ondernemerschap én samenwerking in de voedingsmiddelenindustrie

In je baan draait het om targets, deadlines en een leven lang leren. Als je na je werk ‘s avonds thuis komt, vind je het na een drukke dag doodnormaal dat je kunt genieten van je welverdiende avondmaaltijd. Maar hoe komt die maaltijd nu eigenlijk tot stand voordat jij je ingrediënten koopt bij de supermarkt? Voor welke innovatieve uitdagingen staat de voedingsmiddelenindustrie? Wat is ondernemerschap in de agrarische sector?

No Farmers
Het gezegde “No Farmers No Food” is het Noorden niet onbekend. Ondanks dat elke noorderling het gezegde kent, hebben maar weinigen zicht op de gehele voedselketen. Avebe en Rabobank nodigen ons van harte uit om een kijkje te nemen in de agrarische wereld en ons meer te leren over samenwerking en ondernemerschap binnen deze sector.

Sneak peak programma
Onze middag start met een uiteenzetting over ondernemerschap in de agrarische sector, verzorgd door de Rabobank. Daarna zullen we een bezoek brengen aan een agrarische ondernemer met aandacht voor innovatie en duurzaamheid. Vervolgens zetten we de reis voort naar Avebe, een internationale coöperatie die wereldwijd een hoofdrol speelt in de vermarkting, ontwikkeling en productie van aardappelzetmeel en -eiwit. Avebe haalt alles eruit wat er in zit; op het gebied van aardappelzetmeel is het bedrijf absolute marktleider en werkt zij nauw samen met haar telers en klanten om de aardappel maximaal tot waarde te brengen.

Er is plek voor maximaal 40 YoungLink’ers, dus meld je snel aan!

Datum: Woensdag 7 september 2016
Verzamellocatie: Centraal Station Groningen
Tijd: 12:00 - 18:00 uur